Netwerkavond Generade & Running 20/20

Generade lectoraat Genome-based Health & Running 20/20 organiseren netwerkavond

 

Heeft een zware training het beoogde effect? Hoe kan een coach een trainingsproces beter sturen? Hoe maakt een fysiotherapeut een behandeling op maat?

 

Dit zijn vragen die spelen in de wereld van sport en revalidatie. Op 27 oktober a.s. vindt op Hogeschool Leiden een informele netwerkavond plaats voor wetenschappers, docenten, studenten, sporters, coaches, fysiotherapeuten en andere geïnteresseerden in sport en beweging. Peter Taschner, lector Genome-based Health (Generade) geeft een presentatie over het eerder dit jaar toegekende RAAK-publiek project Monitoring van trainingseffecten met genexpressiepatronen. “Het is belangrijk om te weten welk effect bepaalde inspanningen hebben. Sporters veranderen door training de expressiepatronen van hun genen. Dit kan gemeten worden met behulp van RNA profielen. Deze innovatieve technologie biedt de sportwereld een betere gepersonaliseerde monitoring van trainingseffecten.” Andere inhoudelijke presentaties op het gebied van innovaties in de sport zijn van Niels van der Linden (JOHAN Sports), specifiek over de toekomst van voetbaltraining en Derek Butler (MyMicroZoo) over het microbioom en de invloed daarvan op de fysieke conditie.

 

Programma

18.30 – 19.00     Inloop, hapje en drankje

19.00 – 19.30     Peter Taschner (Generade) – “Genes on the move”

19.30 – 20.00     Niels van der Linden (JOHAN Sports) – De toekomst van voetbaltraining

20.00 – 20.10     Pitches deelnemers (max. 3)

20.10 – 20.30     Pauze

20.30 – 21.00     Derek Butler (MyMicroZoo) – Het microbioom en de invloed daarvan op prestaties

21.00 – 21.30     Einde/Borrel

 

Deze netwerkavond is bedoeld om gedachten uit te wisselen en interactie te stimuleren.

Aanmelden kan via http://www.meetup.com/Running2020/events/233978587/ of via info@generade.nl Doe dit zo snel mogelijk, want er is een deelnemerslimiet. Na aanmelding volgt informatie over de exacte locatie.

fotologo-running-2020